Vinterträningen rullar på

En kort uppdatering om vad som händer här hos oss i Sandviken.

Vi har precis kommit igång igen ett välbehövligt jullov där vi fyllt på med ny energi. Vi har en intensiv vår framför oss med fjärrstudier, utlandsläger i Ungern och Swedish League som drar igång den 8-9/4. Våran planering fram emot våren rullar på enligt plan med en liten skillnad i en 8-veckorsperiod där vi har ett pass på banan i Falun varannan vecka för att få ett miljöombyte och få ett underlag som tillåter oss att springa riktigt fort. Förra veckans pass i hallen bestod av ins and outs (200m snabbt, 200m i flytfart i 3000m utan vila) och en 200m-stafett med torrövning (bilden).

I tävlings- och träningsläran har ettorna precis satt igång med idrottspsykologin och tvåorna jobbar vidare med Nutritionen där de kommer få träffa en kock för att sätta ihop olika måltider som ska passa dem i deras idrottande. Treorna håller på med sitt projektarbete där många fokuserar och skriver om något de vill utveckla i sin idrott.

Det var en liten uppdatering från oss, imorgon ska vi ut och i isiga förhållanden försöka slå Jerker Lysells och Tove Alexanderssons rekord på snabbdistansrundan. Fortsätter vi genomföra träningen på samma sätt fram till våren tippar jag på att Toves och Jerkers tider får se sig slagna och vi har ett helt gäng som går in på ”topplistan”.

PS. skriv ut torrisen och kör. Lösningen finns uppladdad som Powerpoint.

TorrisVägval Torris