Viken Indoor 2017, en succé!

Tanken till Viken Indoor väcktes först under ett besök på Stockholm indoor cup, skulle det vara möjligt att genomföra något liknande här i Sandviken? Erik och Simon ägnade under hösten flertalet bussresor till och från träningar för att hitta ett sätt att genomföra tävlingen på.

Lösningen landade i att genomföra Viken Indoor i form av ett gymnasiearbete. Efter möten med rektor stod det klart att det var möjligt att använda Bessemerskolan som karta och arena. Efter att rektor godkänt arrangemanget var det dags att få tillåtelse från vaktmästarna att larma av skolan under tävlingshelgen samt att få tillgång till riktningarna över skolan för att underlätta kartritningen. Trots att vaktmästarna ställde upp och underlättade så fick det läggas 200! arbetstimmar innan den kunde färdigställas. Här har arrangörerna bakom Stockholm Indoor Cup hjälpt till med kartritningsnorm och regler.

Inga tävlingar utan tävlande. För att locka löpare till arrangemanget delades det ut flyers på tävlingar och det skapades en facebooksida (Viken Indoor, där samtliga tävlingskartor + fler foton från helgen finns).

När det sedan var dags för Viken Indoor att gå av stapeln genomfördes tävlingen med Erik och Simon som tävlingsledare där övriga elever på orienteringsgymnasiet gick in arbetade på övriga poster som bland annat innefattade sekretariat, möblering av tema-rum, marka, godis-bjudande-påsk-kycking och startpersonal. I och med att det var ett gymnasiearbete så hade Simon och Erik ett finger med i samtliga delar av arrangemanget.

En utmaning för tävlingsledarna var att hålla karta och annan info hemlig för de andra elever för att minimera risken för spridning. Något det lyckades bra med trots att det kryllar av nyfikna orienterare här på OLGY.

Sammanfattningsvis så var det här arrangemanget en succé i flera bemärkelser. Dels tack vare det stora deltagarantalet och alla lovord kring arrangemanget men också för oss som skola och orienteringsgymnasium. Att alla går ihop och jobbar tillsammans, innan under och efter tävlingen med energi och glädje, det är precis vad det handlar om när en går på orienteringsgymnasiet i Sandviken!Foton: Lars Gustafsson, OK Kåre

Arrangemanget i media

Gävle dagblad
Dinlokaltidning