Tillbaka efter höstlov!

Hejsan!

Nu är vi äntligen tillbaka efter lite ledighet. Den kommande veckan är planerad som den: Roliga veckan. Vi tränare har därför planerat in aktiviteter på träningstiderna som inte hör till vanligheten. Vi kommer börja med en volleyboll-turnering idag (måndag) samt pussel-ol i morgon.

Detta gör vi för att få in en period efter säsongen där man har tid att tänka på annat, hitta på roliga saker utöver orienteringen samt att samla kraft inför grundträningen som för många startar i mitten av november.

Screening. Innan höstlovet fick 1:orna göra en Screening på JMC. Det är en nysatsning som vi tillsammans med Järnvallens Multicenter har beslutat att göra för årskurs 1. Där fick de först besöka en fysio som tittade på deras rörelsemönster, sedan hos en kiropraktor som undersökte deras rörlighet i leder och avslutningsvis fick de tillsammans med en fysio hitta sin ”Weak-link” och få övningar som stärker upp den. När detta var klart kunde 1:orna komma hem med individuella övningar som de hade fått filmade på sina mobiler. Detta gör vi för att redan i början av gymnasietiden kunna utveckla och förhindra potentiella skador på grund av svagheter och felbelastningar.

Vi har även kommit igång med planering inför skidlägret i Idre V.51. Valet av veckan beslutades på grund av nationella prov som måste göras hemma i Sandviken under vecka 50, som är den veckan vi brukar åka på. Mer information om lägret kommer vi komma ut med lite senare