Sveriges bästa orienteringsgymnasium!

 

Delar av gänget

På torsdagseftermiddagen var det äntligen dags, chaffisen Greger stod redo utanför lägenheterna och (nästan) hela olgy hoppade laddade på storbussen. Men allra mest laddade var nog tränarna som hade bokat bussen redan veckan innan och verkade vara redo att åka redan då… Om det var meningen eller inte låter vi vara osagt men nu var det alltså äntligen dags att be     ge sig av mot Eksjöhoods och skol-sm, tyvärr ett antal minuter senare än det var tänkt då en efter en insåg att tandborste och tandkräm faktiskt kan vara rätt bra att ha med sig! Bussresan förflöt sedan på galant mycket tack vare Gregers utomordentliga säkerhet i trafiken samt trivselkommiténs roliga lekar och frågesporter. Vi anlände sedan till Eksjö och vandrarhemmet Juventum där vi skulle bo under helgen omkring halv nio på torsdagskvällen. Därefter inkvarterade sig alla och en del tog en kvällspromenad och spanade in omgivningarna innan det var dags att lägga sig i de mycket lättgnisslande gamla militärsängarna.

Dagen därpå var det dags för den så kallade RIG-dagen som bestod av föreläsningar på Eksjö gymnasium tillsammans med Mora och Eksjö-eleverna. Föreläsare var Mia Jodal, Peter Öberg och Filip Larsén och de pratade bland annat om hur man ska undvika skador, sina egna erfarenheter samt tekniska och fysiska tips för unga orienterare. På kvällen fick man välja vart man skulle äta och gruppen fördelade sig ganska jämnt på en thai respektive pizza-restaurang och sedan var det dags att ladda inför morgondagen.

Rebecca WaldenfjordAndré AnderssonRonja Jungåker

På lördagen stod nämligen långdistans på programmet och för att stärka lagkänslan lite extra fixade de flesta ansiktmålningar med hjälp av Hannas eyeliner i brist på pennor… Solen sken och stämningen var på topp innan start och de flesta var även nöjda när de kom i mål även om terrängen fick blandad kritik. Levererade gjorde vi i alla fall då Sandviken tog hem inte mindre än fyra av de sex gymnasieklasserna genom Ronja i D16, Isac i H17, Simon H i H18 och Emma B i D18 och tog därmed en solklar ledning i lagtävlingen. Efter tävlingen tog de flesta en sväng till Willys där en hel del godsaker främst i form av glass inhandlades innan vi begav oss till skolan där middagen serverades och prisutdelningen även hölls. På kvällen ordnade coach T Micro-sprint på boendet som uppskattades av många innan det var dags att gå och lägga sig.

Söndagen bjöd på lite disigare och lite kallare väder än gårdagen och nu var det sprintdistans som stod på programmet. Detta var dock ingenting som stoppade Sandviken-löparna från att återigen leverera fantastiska prestationer och då inte minst syskonen Krusenstierna som tog en förstaplats i herrklassen och en andraplats i damklassen. Därmed tog vi relativt överlägset hem lagtävlingen och efter mat och prisutdelning styrde Greger en buss full med trötta men nöjda elever hem mot Sandviken igen. Resan hem gick lika fint som på vägen dit och de flesta kan nog hålla med om att helgen i Eksjö kan sammanfattas som en riktig toppenhelg med ett riktigt skönt gäng och härliga upplevelser!

 

Skrivet av Jonna Jungåker

 

Vilma von Krusenstierna Isac von Krusenstierna