Skidläger 2015

På måndagsmorgonen klockan 08.00 var det dags för avfärd mot Idrefjäll och majoriteten av eleverna skötte sig exemplariskt enligt Coach J och var redo att åka när timmen var slagen. Av okänd anledning fick dock ändå gänget som skulle ansluta i Falun vänta något längre än beräknat men vid 9.15 var samtliga bussar inpackade, alla elever fastspända och resan påbörjades mot årets skidläger.

Vägen mot Idrefjäll gick som på räls och när vi närmade oss vår destination blev marken så smått mer beklädd av det vita fluff som vi endast hört talas om hittills denna vinter och vi blev dessutom välkomnade av ett gäng renar, precis som sig bör. Väl framme i Askebyn var rumsfördelningen redan gjord sedan länge och vi invaderade de tre lägenheter som stod till vårt förfogande. Stämningen i stugorna var på topp och känslan av förväntan, glädje och träningslust gick nästan att ta på.

En av lägrets höjdpunkter kom tidigt under veckan och var såklart nattcupen som gick av stapeln under tisdagskvällen. Coach T hade lagt banorna som uppmättes till 5,8 km för klass Gentlemen och 4,4 km för klass Ladies. Även om det på marken endast var knappt 2 dm snö var det nog så jobbigt för deltagarna att ta sig igenom nattcupsbanorna, i alla fall för dem som låg längst fram och spårade. Efter en jämn strid i Dalafjällen var det till slut syskonen Krusenstierna som stod som segrare i de respektive klasserna.

Vintercup.Vintercup, gentlemen (b)

Killarnas bana under nattcupen. Tjejerna kortade av mellan kontroll 3 och 6.

 

Veckan flöt på med olika inslag av träningar då eleverna själva innan lägret fått lägga upp en träningsplanering för vilka träningspass de skulle köra och även när de skulle genomföras. Då vädret rent temperaturmässigt kanske inte visade sig från sin bästa sida gick det även, enligt rykten, ut över skidspåren som inte alltid var optimala. Under torsdagseftermiddagen var det ändå dags för det årliga skid-KMet som vår eminenta KM-kommitté (Amadeus, Matilda, Victor, Rebecca)  fick i uppdrag att utforma. Upplägget för tävlingen var en tvåmanna-stafett där, efter en dramatisk uppgörelse med bland annat stavhaveri, Emil Karlsson och Hanna Hänström gick segrande ur striden.

Gruppbild

 

Kvällen till ära var det ju dags för Nobelmiddag och så även i Idrefjäll. Både elever och tränare klädde upp sig och begav sig sedan mot restaurangen på Idrefjäll där vår trivsel-kommitté ordnat bordsplacering genom att dela in alla i kända par. Tjejerna fick en lapp med en del av ett par och fick i uppgift att hitta den andra halvan av paret, som då killarna hade fått. Exempelvis fick Saga Sander en lapp med Marge Simpson på och skulle därmed hitta sin andra halva, Homer Simpson, som Erik Herne fått. Här följer bilder på några paren som representerades under kvällen.

Anna och Emil

Drottning Silvia och Kungen

Victor och Ronja

Mussepigg och Mimmi

Isac och Jonna

Luffsen och Lady

Eftermiddagen blev det även lekar och fika nere vid stugorna som var väldigt roligt och uppskattat. Genom en frågesport utsågs olika nomineringar som på förhand inte var klara utan gjordes upp genom olika lekar. ”Årets sötaste” stod exempelvis mellan André Andersson, Carl Carlsson och Hanna Hänström och skulle avgöras genom att äta en sockrig munk utan att slicka sig runt munnen. Carl Carlsson gick segrande ur den striden och utsågs därmed till Årets sötaste. Andra nomineringar som utsågs under kvällen och dess segrare ser ni nedan.

Årets fnittrigaste: Saga Sander

Årets player: Jonna Jungåker

Årets par: Anna Dahlgren Rosén och Simon Hector

Årets bilförare: Emma Bengtsson

Årets teamwork: Matilda Eriksson & Simon Imark

Årets tränare: Joacim Ingelsson

Årets mysterielösare: Erik Barr Zeilon

Årets snabbaste: Isac von Krusenstierna

Årets kung: Jesper Svensk

 

Årets skidläger, som var både mitt och Thomas första, tycker i alla fall vi tränare blev en succé på alla sätt och vis. Vi är nöjda med hur alla elever skötte sig och även hur träningsveckan blev utefter de förutsättningar som vi blev tilldelade.

Vi kan med stolthet säga att vi tillsammans med er representerar OLGY Sandviken,

tack för en kanonvecka!           

/ Coaches