Säsongsavslutning

Nu är tävlingarna slut för säsongen och vi har börjat göra oss reda för en vinter med träning. Efter höstlovsveckan hade vi den så kallade ”Roliga-veckan”, vi hoppas såklart att fler veckor under året är roliga. Under den roliga veckan testar vi på olika saker som vanligtvis inte hör till den ordinarie träning som vi genomför.
På måndagen spelade vi inomhusbrändboll/innebandy, på tisdagen körde vi Crossfit genom Actic i Sandviken och på torsdagen avslutade vi veckans aktiviteter med Bowling. Det blev en mycket uppskattad vecka med extrem träningsvärk från Crossfiten och bra energi av bowlingen. Vi hoppas att detta avbrott kan leda till att motivationen för vinterns grundträning höjs. En del behöver inte ett avbrott medan andra inte vill tänka på orientering. Vi är väldigt olika och det gäller att hitta sitt sätt för att bibehålla lusten för att utvecklas inom orienteringen.

I måndags startade vi igång med kurvbildsfokus som är ett nytt block av OL-teknik. Tidigare har vi tränat riktning fram till SL på Gotland och Natt-SM. Vi har valt att fokusera på en OL-teknisk förmåga åt gången. Vi tror att det kommer leda till större utveckling då eleverna kan lägga allt fokus på en sak. Allt för ofta vill vi utveckla många saker samtidigt vilken kan bli en utmaning.

På bilden kan ni se hur en del av träningen i tisdags såg ut.

I helgen kommer årets upplaga av Viken-Indoor att äga rum. Förra året blev det inställt pga corona och nu kan vi äntligen välkomna deltagare till evenemanget. Eleverna lägger extremt mycket energi och tid på detta för att i nuläget 670 deltagare/dag ska få en rolig samt utmanande upplevelse på skolan. Det känns fantastiskt roligt att så många vill komma och springa. Ni kan följa evenemanget och se uppdateringar på deras instagram.

Kommande veckor blir en mjukstart av grundträningen där vi har kört igång med olika styrkeupplägg för årskurserna. Åk 1 kör Redcord, åk 2 MAQ och årskurs 3-4 skivsångsträning i Gävle. Som avslutning för den här terminen kommer vi åka till Idre v.49 för skidläger. Det ser vi väldigt mycket fram emot! 🙂

/Coaches