Fjärrstudier Guardamar del Segura

Eftersom Sandviken OLGY är världens bästa orienteringsgymnasium så har vi treor nu fått spendera två veckor i underbara Guardamar del Segura. Viktigt att notera är att detta var fjärrstudier och inte ett träningsläger, även fast man inte ens fick ta hissen på hotellet första dagen utan att få en kommentar utav Jocke 😉 Jocke och våran reserv-coach Figge var här med oss den första veckan och sen kom Sofie och Thomas för att byta av dem sista veckan. De som drog nit-lotten var Jocke och Figge då den här sista veckan har bjudit på sol, sol och ännu mer sol!
Vi har bott i stugor med fyra personer i varje där vi har fått klarat oss på en gasolspis med två plattor och alldeles för få köksredskap.

Första veckan började bra med väldigt mycket biologiplugg då natur hade prov redan på onsdagen. Men lite shopping kunde dock klämmas in redan på tisdagen. Några dagar har vi bara tränat här på kartan precis bredvid boendet och några dagar har vi haft utflykt då vi har varit borta på två träningar. På lördag och söndag begav vi oss till Caravaca för tre tävlingar. En långdistans + en sprint på lördagen och en medeldistans med jaktstart på söndagen. Söndagens mål var i en tjurfäktningsarena. Långdistansen bjöd på stora bommar från många håll medan medeldistansen bjöd på lösa hundar överallt.

OLGY

Första veckan hann vi även med en stafetträning tillsammans med Järla.. Det var masstart och rejält gafflade banor. Jag tycker, och jag tror att de andra håller med mig, att detta var en väldigt rolig och bra träning. Vi sprang på kartan här vid boendet, Guardamar Norte, vilken består av sanddyner, gropar, stora åsar och massor av sand. Den som inte har sand i sin säng efter dessa veckor har gjort något fel.

I tisdags var det utflyktsdag, på förmiddagen långdistans och på eftermiddagen kunde man välja mellan en medelbana, bestiga en topp, eller som någon gjorde, köra båda delarna. Alla besteg i alla fall en topp, i vissa fall till och med två. Idag, torsdag, har vi kört ett lag-KM med ol-slingor som avslutades med en jaktstart i löpskytte. Nu på eftermiddagen ska några köra nightcourse för att slipa sina tider och några ska till Santa Pola som ryktas vara Thierry Guergiou´s favorit karta. Våran vistelse här kommer avslutas med en keps-ol imorgon förmiddag innan vi åker till flygplatsen och hem till Sverige. Men vi får tänka positivt, om 2 veckor bär det av till nästa utlandsläger!

Over and out
/Märta

 

OLGY 2