Fjärrstudier 2020

Nu är vi tillbaka från fjärrstudier och sportlovstider.
Tänkte börja med att sammanfatta lite från lägret i Alicante med årskurs 3.

Varje år åker vi tränare tillsammans med årskurs 3 på fjärrstudier i Alicante under 2 veckor. Det var jag (Didrik) och Sofie som åkte första veckan för att sedan bytas av med Thomas och Joakim I. Att vara borta från skolmiljön hemma i Sandviken, befinna sig i ett annat land och kombinera dagar med träning samt skolarbete kräver eget ansvar och det är det vi vill uppnå med resan. Att få testa på den karakteristiska sanddyneterrängen i Alicante var både rolig och utmanande!

Programmet för veckan såg ut enligt följande.

Det som var nytt för det här året var att vi bodde på en annan camping som heter LA Marina Camping. Det är en betydligt större camping än den vi bott tidigare år på. Genom en snurrgrind i kanten av campingen kunde man ta sig ut till den närmaste kartan: Guardamar Norte. Många av träningarna utgick från Guardamar-kartorna vilken är en otrolig fördel med korta restider till träningarna. Vi åkte även på en utflyktsdag till mer fast mark i bergen. Då bjöds det på en medeldistans i Coto de las maravillas och en sprint i Chegin.

Träningarna rullade på bra med mycket nya lärdomar. Under den andra veckan hade vi möjlighet att träna tillsammans med Hallsbergs OLGY som var nere under sin sportlovsvecka. Det blev ett väldigt bra pass med lärdomar och bra sparring från varandra.

Nu är vi tillbaka från Fjärrstudierna och kan se tillbaka på två bra veckor i Spanien. Det som väntar närmast är två vanliga veckor hemma i Sandviken med fortsatt grundträning. Sedan är det ett utlandsläger i Portdugal, Aguiar da beira som väntar. Vi kommer komma ut med mer info om lägret lite längre fram.

I nuläget kan eleverna läsa in sig på en lägerguide som beskriver vad som är viktigt att känna till på lägret, allmän info, vilka träningspass, varför upplägget ser ut som det gör och vad som är viktigt att tänka på när man är borta på ett träningsläger utomlands.