Vårbrev

Slovenien

 

Nu börjar det äntligen bli vår i luften och det känns på både elever och tränare att vi går mot ljusare tider. Våren har hittills gått väldigt snabbt och vi har hunnit med både fjärrstudier, utlandsläger och två lov. Fjärrstudierna startade i början på mars och det var treorna som tog sig till Arlanda med Jocke och inhyrda Fredrik som tränare för att ta sig till Spanien och Alicante för att kombinera studier och träning under en lite längre period. Kort och gott var det en lyckad resa och reflektionerna från både elever och tränare är att resan på dryga två veckor var en lagom period för att både testa terrängen nere i Spanien men också lära sig hitta en balans mellan studier och träning på ett bra sätt. På hemsidan kan ni även läsa ett inlägg om resan från en av eleverna!

Efter ett sportlov och bara några dagar i skolan var det återigen dags för en utlandsresa, men den här gången med nästan alla elever (27st). Resmålet för den här gången var Slovenien och Kroatien efter att eleverna i ett träningskommittémöte, efter visst direktiv från oss tränare, kommit fram till att kombinationen av dessa båda skulle vara lärorikt och roligt. När vi ser tillbaka på den här resan så är det många positiva minnen som dyker upp och som Jocke själv har sagt så var det nog den bästa OLGY resan han har varit med på, mycket tack vare era fantastiska ungdomar! Vissa av eleverna har fått skriva resedagbok under lägret och denna kommer så småningom att komma upp på hemsidan.

Nu när vi är tillbaka igen efter ytterligare ett lov så är det fortsatt god stämning i gruppen och det är med stor entusiasm som det ses fram emot helgens Swedish League i Skåne, både hos elever och tränare. Den här veckan kommer dessutom samtliga elever i årskurs 1 och 2 att få genomföra en hälsokontroll hos skolsköterskan där de kommer att väga och mäta sig samt ha ett hälsosamtal. Detta är vi mycket positiva till och vi anser även att det är en viktig del för att utvecklas som både orienterare och individ. Den här hälsokontrollen kommer sedan göras årligen och fungera som en naturlig del i vår verksamhet framöver.

I övrigt misstänker vi att veckorna kommer rulla på i en rasande fart med tävlingar de flesta helgerna och fullt upp i skolan på vardagarna. För några av våra härliga elever har det nu påbörjats en sista som vi får vara med att dela med dem, nämligen mot studenten. Vi hoppas såklart att det blir en tid fylld med positiva minnen som dem kommer att ta med sig härifrån och som vi kan vara med att bidra till på det sätt vi kan.

 

Hör av er om det är några funderingar eller om ni bara vill prata, hoppas vi ses på någon tävling nu i vår!

Hälsningar Sofie, Thomas och Joakim