”Utlandsläger” i Strömstad

Hej!

Det är mycket som händer just nu i dessa Coronatider, som många andra så påverkar pandemin även oss. Just nu sker all undervisning på distans med några undantag. Skolan har bestämt att vi på Olgy Sandviken får fortsätta hålla i våra tisdagsträningar och torsdagsträningar utomhus. Övriga studier sker på distans vilket gör att många av våra elever åker hem till sina familjer.

Om vi hoppar tillbaka innan dessa restriktioner kring distansstudier tillbringade vi fyra dagar i Strömstad. Vi fick snabbt lägga om våra utlandsplaner till Portugal och sy ihop ett program hemma i Sverige som landade i Strömstad. På dessa fyra dagar fick eleverna köra 7 träningspass varav 2 priopass. Totalt 135 kontroller!.

På vägen ner mot Strömstad stannade vi utanför Fellingsbro där vi sprang en bana i fantastisk terräng. De två priopassen var race som bestod av en förlängd medeldistans och en förkortad långdistans där stora skärmar, SI, startlista och uppbyggd start var en del av att få det så tävlingslikt som möjligt. Programmet för veckan kan ni se nedan:

Vi bodde i stugor på Lagunens camping. Otroligt fin camping och som låg alldeles intill en karta där vi körde två av träningspassen på. I övrigt var det inte mer än 30 minuter till träningarna. Terrängen i Strömstad var för många av eleverna en helt ny terrängtyp. Vi tar med oss många lärdomar från Strömstad och hur vi ska navigera oss mellan västkustens branter. Om SM blir av i höst, har vi fler verktyg i OL-bagaget och som vi kan använda. Om ni vill se hur det såg ut på träningarna kan ni se en filmen längst ner på inlägget:

Om vi blickar framåt ser det fortfarande väldigt oklart ut. De restriktioner vi fått är tillsvidare, och vi får helt enkelt se var Corona-pandemin tar oss. Så länge kör vi på med 2 pass i veckan och fortsätter slipa på teknik & fysik.