Träningsdag med Thierry Gueorgiou

För att vi ska få nya utmaningar tekniskt har vi och våra elever jobbat för att få till en träningsdag, något som inte är helt enkelt när schemat är fullt med lektioner från morgon till kväll men efter en tids planerande lyckades vi få till en träningsdag nere i Uppsala tillsammans med Thierry. Gissa om vi lyckades med vårt mål: att bli utmanade tekniskt!

Dagen drog igång 07.45 när våra minibussar rullade iväg från Tallbacksvägen med slutdestination Siggefora, Upplands finaste terräng?, för dagens första pass, momentbana. Väl på plats fick vi en kort genomgång av T.G med vilket syfte passet hade och sen drog vi ut på den tregafflade banan. Här under kan ni se A-varianten.

När vi var klara med första passet så åkte vi vidare ner till Uppsala för dusch, lunch och föreläsning på IFU-arena. Temat var ”If you can dream it, you can do it” och handlade mycket om orienteringsteknik och tankar kring hur det går att jobba för att utvecklas som orienterare. Ett viktigt budskap var att se sin utveckling i ett stort perspektiv, allt handlar inte om tävlingen nästa helg eller SM nästa höst utan om att hela tiden ta små steg framåt.

På eftermiddagen var det dags för dagens priopass, medeldistans i Lunsen (precis utanför avlysningen inför O-ringen 2020). Vi fick verkligen den tekniska utmaning vi kom för under det här passet och vi fick med oss många bra saker vi kan jobba vidare med under hösten innan snön kommer för att fortsätta ta små steg i våran utveckling. Här under kan ni se tjejernas bana.

Ett stort tack till Thierry för en fantastisk dag samt OK Linné och Uppsala IF för att vi fick springa på era kartor.