Torsdagsintervaller

Torsdagens intervaller på reflexrundan

Vi har nu under grundträningsperioden jobbat med att förbättra våran Aeroba kapacitet genom tröskelträning. Nu går vi snart in i en ny fas av grundträningen där vi ska försöka skruva på intensiteten och närma oss lite snabbare farter. Sedan är planen att få till en period med specifik träning strax innan tävlingssäsongen planeras dra igång.

Vi har på de flesta av tröskelpassen kört på hårt underlag där eleverna kan anpassa farten till sin tröskelnivå som de fick uträknad på Bosön i höstas. Utmaningen på torsdagens pass var att vi sprang snöpuls på en reflexrunda i skog. Då får man tänka bort hastigheten och anpassa farten till puls och känsla. Detta är nyttigt att lära sig om man vill kunna springa en längre tid i obanat utan att gå över sin så kallade tröskel.

Passets upplägg var 3-6 varv på reflexrundan på 1000m i tröskelfart, 1 minuts vila mellan varven. Avslutningsvis fick eleverna börja smyga in snabbare intervaller i form av 5-10 st 40/20. På så sätt gör vi oss reda att börja springa i högre hastigheter med andra syften i nästa fas av grundträningen.