Tillbaka efter sportlov!

Hej!

Nu är vi tillbaka efter sportlovet och tävlingssäsongen börjar komma allt närmare! 🙂
Årskurs tre var under v7 och 8 i Alicante där de fick genomföra fjärrstudier. Tanken med fjärrstudierna är dels att eleverna ska få större erfarenhet av internationell orienteringsterräng men också att få prova på att kombinera studier och träning på ett annat sätt än vanligtvis. Under lägret varvades studier med träningar i både lugnt och högintensivt tempo.

Grundträningen börjar gå mot en tävlingsspecifik-period. I Sandviken ligger det fortsatt en del snö i skogen vilket gör det svårare att få högkvalitativa kartpass. Men nästa vecka 18/3 kommer vi åka till Portugal. Det känns fantastiskt roligt att kunna komma iväg med hela orienteringsgymnasiet. Där kommer eleverna få genomföra många olika teknikträningar. Fördelen med ett läger är att efter förmiddagspasset så kan man ta med sig sina nyckelbeteenden och utvecklingsområden till eftermiddagspasset. Det sker ofta stor utveckling på kort tid om man är medveten över vad man gör bra samt vill göra ännu bättre. Reflektion blir nyckeln.

Eleverna kommer skriva en resedagbok som vi planerar att publicera här på hemsidan. Så ni kommer kunna följa med vad som händer på lägret. Glöm inte att följa oss på instagram @olgysandviken