So far so good

Efter ett skönt jullov utan snö har nu både vi, eleverna och snön hittat tillbaka till Sandviken.

Snön innebär en liten omprioritering för våra träningar där de orienteringstekniska övningar i skogen utgått till förmån för sprint-orientering och distans på väg. Vi försöker även arrangera träningarna på platser där det finns möjlighet att åka skidor, ett alternativ som många väljer. Vid en av våra sprintträningar hade vi sparring av DalaSportAcademy (DSA) där vi körde en knock-out-sprint med deltagande av bl.a. Tove Alexandersson.

Vi kommer under våren ha ytterligare två träningstillfällen med DSA för att få sparring och erfarenhetsutbyte. Förhoppningsvis kommer det här test-sammarbetet ge det utslag som både vi på OLGY och DSA önskar så att sammarbetet fortsätter kommande terminer.

Vidare besöker vi friidrottshallen i Falun varannan vecka för att få av avbrott från snön och den vanliga träningsmiljön här i Sandviken samt att få springa riktigt fort på hårt underlag.

Under februari kommer eleverna i åk.3 åka ner till Alicante, Spanien, för att bedriva fjärrstudier och få chansen att springa tävlingar och fila på orienteringstekniken till säsongen börjar. Resten av eleverna får hålla sig till 11 mars innan dom får springa barmark då vi styr skutan mot Kroatien/Slovenien. Mer info. om resorna kommer senare.

Är ni intresserade av att se mer av vad vi gör här på OLGY-Sandviken kan ni kolla in vår instagram där vi går under namnet ”OLGYsandviken”. Har man inte instagram så kan man även komma åt bilderna genom att klicka på den här länken: http://websta.me/tag/olgysandviken .

Over ´n out/
Coaches