Skolstart och upptaktsläger

Hejsan och välkomna tillbaka till ett nytt läsår och en ny adress till hemsidan. Hoppas ni har haft en en bra sommar med mycket sol & bad varvat med härliga träningspass. 

Vi är precis hemkomna från ett upptaktsläger med eleverna. Vi bestämde oss att vi ville börja terminen med ett kortare introduktionsläger där vi var borta lördag eftermiddag 17/8 till måndagen 19/8. Vi tillbringade dagarna vid Orbadens-camping där vi bodde i mindre campingstugor, alldeles intill Ljusnan och en fantastiskt badstrand.

Eleverna blev indelade i lag som de under helgen fick samarbeta med för att klara av de aktiviteter och lekar vi tränare hade planerat. Vi körde en mästarnas-mästare inspirerad aktivitetsdag på söndagen där eleverna fick köra en stafett med olika moment och syften. Inom laget fick de bestämma vem som skulle köra på vardera moment. Momenten hade syftena: Precision, armstyrka, minne, uthållighet & balans. Efter stafetten blev det volleyspel blandat med vila och återhämtning.

Vi körde två OL-träningar på lägret, ett på vägen till Orbaden samt ett på vägen hem. Träningarna bjöd på SM-relevant terräng med storslagna höjder varvat med intensiv orientering. På söndagen var det distans på schemat och då utgick vi från campingstugorna och tog oss upp på en närliggande topp med ett utkikstorn på.

Söndagen avslutades med en fin lägereld. Eleverna fick även diskutera i mindre grupper kring ämnen som exempelvis berör hur man skapar ett öppet klimat, hur det var att börja 1:an och andra värdegrundsfrågor. Mycket givande diskussioner som avslutades med musik och marshmallows vid elden.

Nu är vi hemma igen och är redo att köra igång med höstterminen. Vi hoppas och tror det kommer bli en fantastisk höst!

Allt gott! /Tränarna