Infobrev till vårdnadshavare

Idag har ett informationsbrev mailats ut, nedan finns samma utskick. 

 

Den här hösten har om möjligt gått ännu snabbare än förra hösten, i alla fall enligt oss tränare. Vi får fundera ett tag innan vi kommer på hur den här höstterminen började, men när vi väl minns är det med ett leende på läpparna. Fredagen den 19 augusti gick minibussarna mot Strömstad och det hemma VM vi så länge sett fram emot. Vi mellanlandade en natt i Karlstad för att slippa köra hela vägen under en dag men på lördags förmiddagen var vi på plats nere i Strömstad. Under veckan fanns det möjlighet för oss att springa 6 publiktävlingar där vi var noga med att poängtera för eleverna att fundera kring vilka tävlingar de skulle springa då det väntade en lång vecka.

Kommentarerna efter uppstartsveckan har bara varit positiva och vi ledare känner oss också nöjda. Vi upplever att det var väldigt positivt att vara iväg så pass tidigt under terminen och även under en lite längre tid för att eleverna verkligen skulle lära känna varandra. Under de tävlingsfria dagarna startade vi dagen med rörlighet nere vid stranden innan vissa tog sig ett löppass till ett närliggande vattenfall medan andra fokuserade på plugget. Andra aktiviteter som roade oss med var volleybollturnering och 5-kamp med fokus på teamwork. Vi tror att vi la grunden för ett riktigt bra läsår redan nere i Strömstad och som vi hoppas att eleverna tillsammans med oss kan ha nytta av.

 

img_1330

 

Efter kickstarten nere i Strömstad hade vi några veckor på hemmaplan med förberedelser inför SM-tävlingarna. Några av träningarna vi hade som relevanta inför de kommande tävlingarna var OL-intervaller i Eskörönningen och momentbana i Bärrek. Utöver praktiska träningar höll även Jonna Jungåker i ett teoripass där det diskuterades olika utmaningar som väntade och vad som behövdes läggas extra fokus på. Under första SM helgen åkte Thomas med ner till Blekinge medan Sofie och Joakim åkte till Karlstad och USM för att göra reklam för vår verksamhet och visa upp oss bland eventuella framtida elever.

eskoronningen-4-page-001

Den sista SM-tävlingen vi var iväg på var i Vansbro första helgen i oktober när skol-SM och jakten på den åtråvärda titeln ”Sveriges bästa orienteringsgymnasium”. Under fredagen stod sprint på programmet i centrala Vansbro medan långdistansen under lördagen var vid Lindesnäs herrgård ca 1,5 mil sydost om Vansbro. Tyvärr kunde vi inte försvara titeln som Sveriges bästa orienteringsgymnasium i år men det blir ett skol-SM även nästa år. Värt att nämna är att Thomas tillsammans med 6 elever var iväg till Skottland under denna helg där de deltog på JEC (Junior European Cup).

Under vecka 42 var vi ner till Lidingö och Bosön i två omgångar med de elever som var hela och friska för att genomföra tröskel- och VO2 max test. Detta är något vi gör varje år dels för att eleverna ska kunna se om träningen går framåt och kunna följa sin egen utveckling men tröskeltestet ligger även till grund för den kommande grundträningsperioden. Efter genomförande av detta test får varje elev pulszoner att jobba med beroende på träningsform.

Det som var senast på programmet var roliga veckan som vi startade upp direkt efter höstlovet. Det är en vecka som varje år, direkt efter höstlovet, fokuserar på lite annat än bara orientering. Den här veckan tycker vi är viktig för att få tänka på lite annat och få en mental paus innan vi sätter i gång med vinterträningen. I år under roliga veckan var eleverna indelade i samma lag under hela veckan då temat var ”laget före jaget”. Första och en av deltävlingarna var Picasso Open där varje lag fick i uppgift att måla en tavla som speglade vår värdegrund. Vi blev mäkta imponerade av samtliga bidrag och engagemanget under den eftermiddagen var på topp, nedan ser ni samtliga tavlor.

 

img_1793

 

Om vi blickar framåt är det som väntar närmast skidläger i Idre under vecka 50 där vi bokat tre stora lägenheter i Dähliebyn från måndag till fredag. Exakt hur upplägget kommer att se ut den veckan är inte klart, men vi brukar sätta ihop ett program som vi anser är rimligt och där ha några pass som vi tycker att eleverna ska prioritera och vara fräscha till. Sen handlar det mycket om eget ansvar och prata ihop sig med sin tränare om hur upplägget för veckan ska se ut.

Det var lite kort om var som varit och lite vad som väntar innan det är dags för en efterlängtad julledighet. Hör gärna av er om ni har några frågor eller funderingar, så ska vi göra vårt bästa för att besvara dem.

 

Hälsningar
Sofie, Joakim & Thomas

 

Maja Mörth, Moa Westblad, Erik Herne & Martin Mörsell bygger spagettihus i Strömstad.