Härlig helg vid Skålsjögården och på Ösa-träffen

Som ni kan läsa i tidigare inlägg så har vi haft OLGY-träff den här helgen. Vi har umgåtts med varandra för att lära känna varandra lite bättre. Vi har också kört Ösa-träffen med tre tävlingar. Hela helgen har varit riktigt trevlig och alla har kommit bra överens med varandra.

På fredagen körde vi från Sandviken direkt till den första tävlingen vilken var en förkortad medeldistans, där banläggaren var generös med kontroller. Mycket kortkontroller och riktningsförändringar, vilket ledde till en hel del små misstag av löparna. Orienteringsgymnasiet tog 2 segrar i 18-klasserna samt flera pallplaceringar.

Lördagen bjöd på en medeldistans som öppnades i flack och snabblöpt terräng. De flesta banor skulle passera en å där vattennivån var högre än vanligt, vilket gjorde det lite extra klurigt att ta sig över. Banorna bjöd också på en hel del myrlöpning. Den här dagen tog orienteringsgymnasiet hem segrarna i 18-klasserna samt en kommande elev i H16-klassen. Även här tog vi hem de flesta pallplatserna.

Sista dagen avslutades med en långdistans. Här var i princip hela kartan ritad på lättlöpt tallhed med några större höjdpartier där stenigheten var något högre än på de flackare områdena. En del större myrområden skulle också passeras. Här tog orienteringsgymnasiet hem segrarna i D20, H18 och H16.

Mycket bra löpt av samtliga elever och kommande elever tycker vi från tränarna.

Utöver tävlandet hade eleverna lite egna aktiviteter tillsammans. Men vi hade även en brännbollsmatch där nästan alla ungdomar var med. Vi tränare agerade som domare. Fotograf var Erica Edman. Matchen ställdes mellan lag ”Oden” mot ”New Generation”. En hård kamp där chansningar, slängningar, långa slag och kast till sist gjorde lag ”Oden” till segrare.

Lite bilder från helgen:

Vi tränare vill tacka alla ungdomar för en mycket trevlig helg!