Det går fort när man har roligt!

Nu har det redan gått tre veckor sen verksamheten på OLGY i Sandviken satte igång. Deltagandet på träningarna har varit väldigt högt med nästan full närvaro på varje pass, förutom enstaka bortfall senaste veckan på grund av sjukdom.

Den första officiella träningen genomfördes på torsdagen första veckan då vi hade en välkomstträning utanför Åshammar. Efter träningen åkte vi till en badplats och åt den medhavda middagen, mycket trevligt tyckte vi! I övrigt har det varit träningar med karta på tisdagar och torsdagar med olika moment och övningar i fokus medan måndagar har fokuserat på återhämtning då många haft DM-tävlingar på helgerna. Onsdagarna har vi haft löpstyrka både utom- och inomhus där det funnits inslag av löpskolning, cirkel- och hoppstyrka.

I dagsläget är det fullt fokus mot SM-tävlingarna där vi tränare planerar och lägger träningar som är relevanta för vad som komma skall, både vad gäller moment och terrängtyp, för att stimulera den tekniska biten. Vi kommer dessutom ha SM-teori de två kommande måndagarna för att diskutera och förbereda oss på bästa sätt tekniskt och mentalt.

Vi tränare hoppas att eleverna är lika nöjda som vi med vad som varit och minst lika motiverade som vi gällande framtiden. De nya tränarna, Sofie och Thomas, känner att de inte kunna haft en bättre första period på det nya jobbet än den som varit med alla dessa härliga ungdomar och ser fram emot det fortsatta jobbet med dem!

 

/Coaches

 

Långsträcksträning

Från långsträcksträningen 1/9

Kval-träning

Ett av gafflingsalternativen från kval-träningen 3/9