Bosön & Öppet hus!

Under den här veckan har det varit flera aktiviteter, i tisdags åkte ett gäng till Bosön för att göra tester, i onsdags var det öppet hus för de som var nyfikna av att se hur våran verksamhet fungerar på OLGY Sandviken. Igår (torsdag) åkte den andra gruppen med elever till Bosön för tester.

Varje år åker vi till Bosön för att göra tester. I ettan får eleverna göra en screening som kallas 9+. De får göra flertalet övningar med en fysioterapeut för att se om det finns några ojämnheter/svagheter i viss muskulatur eller rörelser. Eleverna får efter avslutad screening med sig några övningar som de kan jobba med hemma i Sandviken. Vill ni se vilka övningar man får göra hittar ni dem under länken nedan: https://utbildning.sisuidrottsbocker.se/sisu/generell/idrottsskador/9-screening-batteri/tester/

Utöver screeningen som enbart ettorna gör får alla göra ett tröskeltest och ett V02 max-test. För att få en inblick hur dessa tester utförs kan ni se två instruktionsfilmer som de har gjort på Bosön:
Tröskel: https://www.youtube.com/watch?v=aXhMFxLqZMI
Vo2Max: https://www.youtube.com/watch?v=GGTRTu981Ps

I Onsdags på öppet hus var det deltagarrekord jämfört med tidigare år. Väldigt roligt att så många är nyfikna av våran verksamhet. Dagen bjöd bland annat på: informationsföreläsning, rundvandring i skolan, Sprintträning i form av OL-intervaller och avslutningsvis analys och frågor. Vi kommer ha intagningsdagar under V.43 och vi hoppas att vi kunde ge elever och föräldrar en bra bild hur vi jobbar och hur det är att gå på Sandvikens orienteringsgymnasium. Om du som läsare inte kunde delta på vårat öppet hus och har frågor gällande vår verksamhet, kontakta gärna oss via mail med frågor så ska vi försöka svara så gått vi kan.

Träningen på öppet hus var en träning vi hade i våras och vi ville visa dem hur en träning kan se ut här i Sandviken.

Ha det så bra så önskar vi er en trevlig helg! 🙂